Pages

Apr 13, 2011

Perasaan hati dn Waktu

Berat sungguh hati ini melepaskan perasaan yang sungguh indah. Meleraikan setiap satu sengketa, lembaran kebahagiaan dan kuntuman kasih serta benci. Jika diikutkan kata hati memang segala nafsu bakal menguasai. Kelak akan merana diri sendiri.Yang pasti kini hati terbang bersama angin lalu. Tiada lagi rasa atau dusta. Cukuplah sampai disini aku sering sengsara. Jika ia dilukai biar atas kesilapan aku sendiri. Jangan mungkin kerna ego atau iri.


Hanya satu yang menjadi harapan, ketenangan tanpa sebarang keterpaksaan. Benar jika ada cinta ia akan bahagia, jika ada cinta ia pasti berbunga, namun jika ada cinta ia mampu meruntuhkan segalanya.


Sukar sungguh dinyatakan bertapa beratnya hati membiarkan perasaan itu pergi. Walau aku tahu yang ia mungkin terjadi. Pada awalnya aku yakin namun bila perjalanan hidup dimakan waktu segalanya bagaikan tidak pasti. Segalanya jadi goyah buatkan diri ini bagai hilang kembali rasa itu. Jika benar takdir itu, tunjukkanlah pada aku. Jangan biar ia hilang setiap saat yang ada.


Dengarlah!! Ia semakin hilang ditelan waktu

No comments:

Post a Comment