Pages

Feb 24, 2011

Keikhlasan


Aku hanya insan kerdil di lautan rahsia ikhlas yg sangat dalam. Yang terjangkau olehku hanyalah sebutir percikan ombak di permukaannya. Namun, aku juga hamba ALLAH yg berhak utk melalui jln menuju-NYA. Ketika aku keliru, tunjukkanlah, ketika aku lemah,perkukuhkanlah. Ketika alpa,ingatkanlah.

Hanya dikau wahai ALLAH yg berhak memilih sesiapa untuk dianugerahi rahsia ikhlas itu. Padaku hanya tadbir….pada-MU segala takdir. Bantulah aku meluruskan tadbirku menjurus kepada takdir-MU. Pilihlah aku untuk ikhlas walaupun kutahu ikhlas itu sangat rahsia.
  “Teruskanlah berzikir walau hatimu lalai kerana sekurang-kurangnya lidahmu akan terselamat daripada berkata-kata yg kotor dan sia-sia.

kenanganHatiku sayu tika Aku teringatkan Kisah lalu...Kenangan lama biarlah berlalu...Kini dengan impian dan harapan baru...Aku bangun dari mimpi ngeri...Mencari sinar Kebahagiaan...Keluarga dan teman-teman menjadi pendorongku, Patah tumbuh hilang berganti...Ku pasti, hari untuk ku akan tiba jua...Doa dan Restu ku pohon...agar aku Tabah menempuh perjalanan hidupku...Sudah jauh ku berjalan walaupun aku lesu namun akan aku teruskan hingga ke Akhir hayat ku...Setiap insan impikan kebahagiaan...Bohonglah kalau ku katakan yang aku tak impikan semua tu...Keluarga dan teman-teman adalah penyeri hidup...Akan ku Tunggu dan terus Mencari walaupun ke Akhir Hayat

Bagaikan permata di celahan kaca, Kerdipnya sukar tuk dibezakan, Kepada Mu Tuhan ku pasrah harapan, Moga tak tersalah pilihan...